DEDICATED IP-ADRES

Uitleg over IP-adressen

Elk apparaat dat is aangesloten op het Internet, zoals bijvoorbeeld een computer of een mobiele telefoon, krijgt automatisch een uniek identificatienummer toegewezen. Dit nummer wordt een IP-adres genoemd. U kunt een IP-adres vergelijken met een kentekenplaat op een auto. Om dit IP-adres makkelijk te onthouden worden domeinen gebruikt. Een domein verwijst simpelweg naar een bepaald IP-adres. De web-server, waaraan het IP-adres is toegewezen, stuurt de bezoeker naar de juiste website.

Wij maken onderscheid in twee soorten IP-adressen.

Shared IP-adres

Een gedeeld IP-adres betekend dat u hetzelfde IP-adres deelt met meerdere gebruikers / websites. Door de snelle stijging van de geregistreerde domeinen en het eindige aantal IP-adressen is dit soort IP-adres het meest gebruikelijk in de webhosting-industrie.

Dedicated IP-adres

Een dedicated IP-adres, ook wel een statisch IP-adres genoemd, betekend dat uw account zijn eigen IP-adres krijgt. Een domein toegevoegd aan uw account zal gebruik maken van dit IP-adres. U deelt dit IP-adres met niemand anders.

Heeft u behoefte aan een dedicated IP-adres?

Over het gebruik maken van een dedicated of een shared IP-adres lopen de meningen van de experts uiteen. Naar onze mening kan een gedeeld ip-adres geen kwaad. Heeft u echter speciale wensen, zoals een Private SSL Certificate dan is een dedicated IP vereist. Als u bij het maken van een beslissing hulp nodig heeft neem dan alstublieft contact met ons op.

Een dedicated IP bestellen

Een dedicated IP is beschikbaar voor voor € 20,- per jaar. Tijdens de registratieprocedure kunt u een dedicated IP-adres als toevoeging voor uw hostingpakket bestellen. Als u al hosting bij ons heeft kunt u inloggen op de support-pagina en een bestelling plaatsen.